ΠΠΣ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ

Το Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ έχει γενική εστίαση και στόχο να εκπαιδεύσει και να καταρτίσει τους φοιτητές του στο γνωστικό αντικείμενο της εφαρμογής επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων για τη μελέτη και την κατασκευή έργων Πολιτικού Μηχανικού. Ο προσανατολισμός του ΠΣ είναι τεχνολογικός και διασφαλίζεται από την ύπαρξη κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου σπουδών, σε συνδυασμό με την παροχή κατάλληλου επιπέδου εργαστηριακής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης, τα οποία και ενισχύονται με το νέο ΠΣ.

Τα κύρια γνωστικά αντικείμενα επάνω στα οποία εστιάζεται το ΠΣ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του Τμήματος είναι:

  1. Δομοστατικοί Μηχανικοί
  2. Μηχανικοί Υποδομών

Το Πρόγραμμα Σπουδών ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τα διεθνή πρότυπα των σπουδών της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού και καλύπτει όλο σχεδόν το εύρος των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα αυτό. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών πραγματοποιούν μέρος των σπουδών τους ή την πρακτική τους άσκηση σε ιδρύματα/οργανισμούς της Ευρώπης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Επιπλέον, παρατηρείται συνεχής αύξηση του αριθμού των αποφοίτων του Τμήματος που παρακολουθούν με επιτυχία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού τα οποία παρέχονται από τριτοβάθμια ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού (ενδεικτικά αναφέρονται το Georgia Tech, University of Glasgow, University of Western Australia. Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αποφοίτων που αναζητεί με επιτυχία επαγγελματική διέξοδο σε ευρωπαϊκές χώρες, ενδεικτικά αναφέρονται η ARUP UK, Bechtel Co UK, Emirates Nuclear Energy Corporation, COWI, CTM, TUNN3L, EnBW Energie Baden. Απόφοιτοι του Τμήματος στελεχώνουν συνεχώς ιδιωτικές εταιρείες, ΔΕΚΟ και Φορείς του κατασκευαστικού και ενεργειακού κλάδου ενδεικτικά αναφέρονται ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, JP – ΑΒΑΞ, METKA, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ Α.Ε., ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε

 

Στην Εικόνα 1 και 2 παρουσιάζεται η απορρόφηση των αποφοίτων του ΠΣ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του Τμήματος για τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019 και 2020-2021 αντίστοιχα.

Εικόνα 1 – Στοιχεία Απορρόφησης Αποφοίτων ΠΣ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (2018-2019)

Εικόνα 2 – Στοιχεία Απορρόφησης Αποφοίτων ΠΣ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (2020-2021)

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο