Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων αποτελεί τον μοναδικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που εκπροσωπεί την Χώρα μας στους Διεθνείς Οργανισμούς Συγκολλήσεων, και ειδικότερα στο European Welding Federation [EWF] και International Institute of Welding [IIW], με στόχο την προώθηση των νέων τεχνολογιών και ορθών πρακτικών στον κλάδο των συγκολλήσεων. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας έχουμε αναλάβει την υποχρέωση για εκπαίδευση και πιστοποίηση του προσωπικού συγκολλήσεων με βάση τις εξουσιοδοτήσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου από τα ανωτέρω Διεθνή Ινστιτούτα, τα οποία έχουν αναγνωρίσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ως αποκλειστικό Επιστημονικό και Τεχνικό εταίρο τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ/Welding Processes CoordinatorAdvance Level, διεξάγεται από το ανεξάρτητο τμήμα εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων [TEC] κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, σε τρείς διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα:

–    Στις νέες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, στην οδό Τραπεζούντος 96 & Διγενή Ακρίτα στην Ελευσίνα, με ημερομηνία έναρξης 9 Οκτωβρίου 2020.

–    Στο εκπαιδευτικό μας χώρο στην Θεσσαλονίκη, στην συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Λέοντος Σοφού, με ημερομηνία έναρξης 16 Οκτωβρίου 2020.

–    Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτική Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης

Τα μαθήματα γίνονται Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, δύο φορές τον μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 6 – 8 μηνών από την έναρξη του προγράμματος. Η δομή του προγράμματος αποτελείται από πέντε βασικά κεφάλαια:

Module 1. Welding processes and equipment – 95 ώρες

Module 2. Materials and their behavior during welding – 115 ώρες

Module 3. Construction and design – 62 ώρες

Module 4. Fabrication, applications engineering – 116 ώρες

Module 5. Practice-60 ώρες

Η εκπαίδευση αρχίζει με γενική εισαγωγή στα τέσσερα ανωτέρω κεφάλαια και ταυτόχρονα υλοποιείται η Πρακτική Άσκηση (επισκέψεις σε εργοστάσια, πρακτική συγκόλλησης, επίσκεψη σε εργαστήρια δοκιμών NDT και Καταστροφικών Ελέγχων), ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει η εμβάθυνση στο κάθε κεφάλαιο. Με την ολοκλήρωση κάθε κεφαλαίου διεξάγονται γραπτές εξετάσεις και στο τέλος του προγράμματος θα γίνει μια προφορική εξέταση η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια σε πρακτικό και εφαρμοστέο στη βιομηχανία επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις όλων των κεφαλαίων, λαμβάνεται το δίπλωμα Μηχανικού Συγκολλήσεων. Το δίπλωμα αυτό καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις επάρκειας προσωπικού που συντονίζει και επιβλέπει εργασίες συγκόλλησης όπως προβλέπει το πρότυπο EN ISO 3834. Το πρότυπο αυτό είναι ταυτόχρονα απαίτηση του ΕΝ ISO 1090 το οποίο αποτελεί πλέον και εθνική νομοθεσία. Με λίγα λόγια το πτυχίο αυτό δίνει έγκριση για υπογραφή μελετών, WPS, WPQR, και συντονισμό εργασιών συγκόλλησης μεταλλικών κατασκευών.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι ακριβώς η τιμή κόστους χωρίς καμία προσαύξηση, κάτι το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στη φύση του Ινστιτούτου ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το κόστος αυτό διαμορφώνεται από την αμοιβή του διδακτικού προσωπικού, το λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεών και του εξοπλισμού, το υλικό το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες (βιβλία, σημειώσεις, πρόσβαση ως μέλη στην εκπαιδευτική πλατφόρμα κλπ.)

Το κόστος εκπαίδευσης του προγράμματος ανέρχεται στα 2.900 ευρώ.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και ένα κόστος εξετάσεων το οποίο για τα μέλη του Ινστιτούτου διαμορφώνεται στα 300 ευρώ ανά εξέταση (σύνολο 5 εξετάσεις – 4 γραπτές και 1 προφορική) και σε περίπτωση που αποτύχετε σε κάποια εξέταση μπορείτε να επανεξεταστείτε μέχρι και δύο φορές για κάθε ενότητα, χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.

Επίσης ζητάμε από όλους τους εκπαιδευόμενους μας να εγγραφούν και ως μέλη του Ινστιτούτου το οποίο έχει κόστος 100 ευρώ / έτος.

Όσον αφορά την πληρωμή της εκπαίδευσης, θα πρέπει να βάλετε προκαταβολή πριν την έναρξη του σεμιναρίου, για να κατοχυρώσετε την θέση σας και στη συνέχεια η εξόφληση μπορεί να γίνει σε μηνιαίες δόσεις ή κάτι ανάλογο. Το πρόγραμμα μπορεί να καλυφθεί κατά ένα μέρος ή εξολοκλήρου από το ΛΑΕΚ.

Η προκαταβολή και οι υπόλοιπες πληρωμές γίνονται αποκλειστικά στον εταιρικό Λογαριασμό του Ινστιτούτου, και συγκεκριμένα:

ALPHA BANK

IBAN: GR19 0140 1680 168 00 2320 00 6753

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης εκδίδεται νόμιμο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, καθώς και σχετικές αποδείξεις είσπραξης κατά την σειρά είσπραξης των διδάκτρων.

Με την απόδειξη πληρωμής της προκαταβολής (προτείνεται να ανέρχεται στα 500 ευρώ), μας αποστέλλετε την συνημμένη αίτηση συμπληρωμένη, το αντίγραφο του Πτυχίου και το Βιογραφικό σημείωμα, με μία Φωτογραφία αν είναι δυνατόν επίσης (για μελλοντική χρήση στην ταυτότητα μέλους).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και γενικότερα για την δράση του Ινστιτούτου, μπορείτε να απευθύνεστε στο 2111023901. Επίσης μπoρείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο info@wgi.gr – training@wgi.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων, μπορείτε να βρείτε στο site του Ινστιτούτου www.wgi.gr και πιο συγκεκριμένα:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ακόμα μια φορά, ότι απαιτείται διάβασμα, μελέτη και προσήλωση στο πρόγραμμα, οι εξετάσεις είναι δύσκολες, οι γραπτές είναι 90 ερωτήσεις (σωστές από 1 έως 4) σε 2 ώρες, με περίπου 1,27 λεπτά / ερώτηση. Οι προφορικές εξετάσεις τέλος είναι διαδραστικές, και απαιτείται συνολική γνώση του αντικειμένου για να μπορέσει να ανταποκριθεί επάξια ο υποψήφιος Μηχανικός.

Τέλος επισυνάπτονται τα Working Units τα οποία διατηρεί το Διεθνές Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, τα οποία αντιπροσωπεύονται από  εταιρείες αντίστοιχων κλάδων, μέλη του Διεθνές Ινστιτούτο Συγκολλήσεων όπως και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων.

Είμαστε στη διάθεση σας, οι συνεργάτες μηχανικοί του Ινστιτούτου, για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση χρειαστείτε.

WORKING UNIT

110_IWE_Candidate_Registration

Training Excellence Center

Welding Greek Institute

Tραπεζούντος και Διγενή Ακρίτα

19200, Ελευσίνα, Ελλαδα

+302105542609, www.wgi.gr

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο