Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) έγινε Πολυτεχνικό!

Οι διεργασίες της επιτροπής του άρθρου 66 του ν.4610/2019 για την ισοτίμηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ ολοκληρώθηκαν σήμερα 28/06/2024. Με τη θετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής , το Τμήμα μας θεωρείται πλέον αντίστοιχο με Ομότιτλα Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής.

Μετά την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), οι απόφοιτοι του Τμήματος θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο ΤΕΕ λαμβάνοντας τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή καθορίζει την αντιστοιχία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙΠΑΕ με αντίστοιχα τμήματα  Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής.

Ως πρόεδρος του τμήματος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όσους βοήθησαν στον μεγάλο και δύσκολο αγώνα που κάναμε για να φτάσουμε τελικά σε αυτό το ιδιαίτερα ευχάριστο αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες πολλών ετών επιτέλους ανταμείβονται.

Η απόκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τους αποφοίτους μας δεν είναι  το τέλος των αγώνων μας, αλλά η αρχή για την καλύτερη εξέλιξη και το μέλλον των σύγχρονων Μηχανικών Περιβάλλοντος, ενός επαγγέλματος που είμαστε σίγουροι ότι θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην αγορά εργασίας.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

 

Ευάγγελος Κεραμάρης

Αναπληρωτής Καθηγητής

elΕλληνικά
Μετάβαση στο περιεχόμενο